Leuk dat je oefent op Kids4cito!

Hoe is Kids4cito ontstaan? Tom (11 jaar) wilde oefenen voor de Citotoets op het internet, Over Kids4cito maar het bleek al snel dat hij zich of moest inschrijven of een abonnement moest nemen. Gratis oefenen voor de Entree- of Citotoets op internet was niet mogelijk. Daarom gingen zijn ouders en oudere zus Brigitte zelf opgaven voor hem maken. Hiermee kon Tom lekker oefenen. Omdat zij ook bezig was met haar vader om een website te maken werd besloten om de zelfgemaakte opgaven op internet te zetten. Leuk voor Tom, en ook andere kinderen konden er van genieten. Gratis oefenen voor de Citotoets. Dat is leuk! Je eigen opgaven op internet en je ziet dat andere kinderen enthousiast aan het oefenen zijn met jouw opgaven. Daarom werden er meer en meer opgaven, plaatjes en grafieken ontwikkeld om aan de vraag te voldoen. Al snel bleek dat hele klassen tegelijk aan het oefenen waren op Kids4cito.

Kids4cito in het NOS Jeugdjournaal

Kids4cito kwam in een stroomversnelling toen het NOS-Jeugdjournaal een item wilde maken over de Citotoets Over Kids4cito in het NOS Jeugdjournaal en merkte dat er heel veel kinderen oefenden via de gratis oefensite Kids4cito. De NOS-Journaal ploeg kwam bij Tom en Brigitte thuis en maakte een item over oefenen op internet en Kids4cito. Kinderen wisten door deze Jeugdjournaal uitzending de weg naar Kids4cito te vinden en lieten via de e-mail en Twitter weten wat ze moeilijk vonden en Kids4cito maakte er opgaven over.

Kids4cito in Vara Kassa.

Het consumentenprogramma Vara Kassa maakte een uitzending speciaal over stress bij de Citotoets. Kids4cito in Vara Kassa Is het zinvol of niet om te oefenen voor de Entree- of CitoToets? Een aantal betaalde en gratis oefensites werden in deze uitzending vergeleken. Vara Kassa heeft een onderwijskundig bureau gevraagd om de verschillende websites te beoordelen. Ook Kids4cito is in deze beoordeling meegenomen. Naar aanleiding van dit onderzoek is Kids4cito uitgenodigd om mee te praten aan tafel in de live uitzending. Brigitte mocht aanschuiven aan tafel en meepraten over de onderzoeksresultaten. Kids4cito kwam als gratis site net zo goed uit de bus als de dure betaalsites!

Kids4cito 2.0

Door de aandacht in de media en de vele bezoekers op Kids4cito moest er al snel een nieuwe website worden gebouwd. Over Kids4cito De oude, hobbysite, kon de vele bezoekers niet meer aan. Daarom werd besloten om Kids4cito professioneel voort te zetten met behoud van de originele opzet. Omdat de echte Citotoets op papier moet worden gemaakt is er veel vraag naar oefenboekjes. Kids4cito heeft voor alle onderwerpen van de Entree- en Citotoets oefenboekjes gemaakt met zelf ontwikkelde vragen die je niet op internet kunt vinden. Alle oefenboekjes zijn ingesproken (voor kinderen met dyslexie) zodat je het hele boekje kunt laten voorlezen. Kids4cito was en is onafhankelijk, de opgaven en afbeeldingen worden zelf gemaakt. De opgaven op internet en in de boekjes zijn uniek en zelf gemaakt. Al de opgaven op internet zijn gratis, worden voorgelezen en het lettertype is zelf aan te passen.

Beste website

Beste website van het jaar 2014

Genomineerd beste website van het jaar 2014
Kids4Cito mag meedoen in de categorie Educatie & Opleiding.

Vara Kassa

Interview met Brigitte bij Vara Kassa over bedrijven die Cito training aanbieden.

NOS JeugdJournaal

Interview NOS JeugdJournaal met Tom naar aanleiding van de enorme belangstelling van kinderen die willen oefenen voor de Cito toets.

Digischool

Digischool:

Waar je voor de Cito toets kunt oefenen op internet.

Vives

Vives:

vakblad t.b.v. vernieuwing binnen het onderwijs.

Docentenplein

Docentenplein:

Docentenplein houdt haar lezers dagelijks op de hoogte van het laatste onderwijsnieuws.

Dagblad Trouw

Dagblad Trouw:

Wel of niet oefenen voor de Cito toets. Ervaringen van leerlingen die gebruik maken van de Kids4cito site.