Cito oefenen

Zit jij in groep 8 en wil je je goed voorbereiden op de Cito of Eindtoets? Dan zit je goed op Kids4cito!
Klik op een onderwerp en ga aan de slag..... Succes met oefenen!

Taal oefenen groep 8

Het onderdeel cito taal van de toets bestaat uit spelling, tekstbegrip (of: begrijpend lezen), werkwoorden, woordenschat en schrijven van teksten. Een Cito eindtoets telt wel vier taken taal! Je kunt klikken op een van de taalopgaven, ze bestaan uit ongeveer vijf opgaven. Lees ze eerst eens rustig door! Wist je dat veel kinderen fouten maken omdat ze de opgaven niet goed lezen?

voorlezen

Rekenen oefenen groep 8

Hier kun je oefenen voor de rekenopgaven voor de Cito toets. We proberen zo veel mogelijk verschillende opdrachten te maken. Breuken, delen, keersommen, percentages,procenten, verhaaltjessommen en nog veel meer. Wij denken dat dit zo goed kan aansluiten bij de Cito toets. Wist je dat er ook rekenspelletjes op de site staan?

voorlezen

Studievaardigheden groep 8

Studievaardigheden en informatieverwerking zijn erg belangrijk. De basisschool geeft hier veel aandacht aan met het oog op je vervolgopleiding. Zo zijn er o.a. opgaven welke kennis van naslagwerken test en opdrachten waarbij je zelf een naslagwerk moet lezen en begrijpen, zoals een woordenboek of een tekst van het internet.

voorlezen

Wereldoriëntatie groep 8

Cito wereldoriëntatie en Cito geschiedenis is een verzamelnaam voor kennis van de wereld, zoals aardrijkskunde en geschiedenis. Vaak verwerkt in thema′s, zoals duurzame ontwikkeling, burgerschapsvorming of omgaan met water. Veel informatie over de wereld staat in boeken, in de vorm van teksten, foto′s, kaarten, grafieken en schema′s.

voorlezen

Kids4cito